Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Radno vrijeme:
◘ ponedjeljak - petak od 07 do 15

Rad sa strankama:
◘ ponedjeljak – petak od 07 do 13
(pravni i računovodstveni sektor)

Važni telefonski brojevi

HEP ODS d.o.o.
Elektroslavonija Osijek
Šetalište k. F. Šepera 1a
Prijava kvara:
(031) 243 243

HEP-TOPLINARSTVO d.o.o.
Cara Hadrijana 3 
Prijava kvara na topl.postrojenjima
(031) 207 222

HEP-PLIN d.o.o.
- Pogon distribucije plina Osijek  
Prijava kvara na plinskim instalacijama
(031) 213 125

VODOVOD OSIJEK
Poljski put 1
Dežurna služba
(031) 330 300

VODOVOD OSIJEK
PJ Kanalizacija
Poljski Put 1
Dežurna služba
(031) 330 100
(ili zamjenski dežurni:
VOD-KAN SERVIS, Dejan Dadić
098/99 56 636)

Dežurstvo - Vodoinstalater 0 - 24
"Kućni majstor" j.d.o.o. za usluge
Vl. Darko Jedinak
Mob. 091/88 29 860


Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
www.fzoeu.hr/
tel: 01/ 5391 800
fax: 01/ 5391 810
e-mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Besplatna info linija za energetsku učinkovitost: 0800 200 170 (radnim danom 9-15h)

Image
Naslovnica
Suvlasnici, iskoristite priliku za energetsku obnovu zgrade!
ImageSuvlasnicima osječkih zgrada ponovno su na raspolaganju sredstva za energetsku obnovu. Iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja 17. listopada objavljen je poziv na dostavu projektnih prijedloga za energetsku obnovu višestambenih zgrada. Rok za podnošenje prijave je 90 dana, ukupno su na raspolaganju 152 milijuna kuna. Radovi koji se financiraju su obnova ovojnice zgrade, zamjena sustava grijanja, zamjena unutarnje rasvjete i uvođenje obnovljivih izvora energije, kao i izrada projektne dokumentacije.

Uvjet - ušteda energije
Uvjet koji višestambena zgrada mora ispuniti kako bi se prijavila je 50-postotna ušteda energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini. Najniži iznos prihvatljivih sredstava koji prijavitelji mogu tražiti je 150 tisuća kuna, a najviši 16,5 milijuna kuna po jednoj višestambenoj zgradi. Na ovu su informaciju spremno
reagirali i u osječkom Zavodu za stanovanje. Ne čudi, jer najveći su upravitelj zgrada u Osijeku i među najvećim u državi općenito.
- Iako to naši suvlasnici i njihovi predstavnici znaju, podsjetit ćemo kako naš Zavod ima formiran tim koji se bavi natječajima, pa tako i ovog koji dolazi od strane ministarstva. Pozivan predstavnike da nam se jave kako bi što jednostavnije prikupili i ispunili potrebu prijavnu dokumentaciju - kaže Bojan Bodražić, direktor Zavoda za stanovanje.

Što se sufinancira?
Podsjeća kako se u ovom natječaju sufinancira izrada projektne dokumentacija u iznosu od 85 posto, što uključuje izradu energetskog pregleda i energetskog certifikata prije i poslije energetske obnove zgrade te glavni projekt. Iznosom od 60 posto prihvatljivih troškova sufinancira se provedba energetske obnove na zgradi, stručni nadzor građenja i projektantski nadzor. Korisnici su sredstava suvlasnici višestambenih zgrada, a prijave u njihovo ime podnosi upravitelj zgrade ili predstavnik suvlasnika.
- Prva zgrada u Osijeku koja je prošla na prethodnom natječaju za ovakvu subvenciju nalazi se na adresi Kneza Trpimira 1b kod nas je na upravljanju. Upravo počinju radovi na njezinoj obnovi - pohvalio se Bodražić.
Procjenjuje se kako u Hrvatskoj postoji više od pola milijuna stanova. Dominira kontinentalna Hrvatska u kojoj se nalazi 65 posto zgrada. Za Osijek je procjena kako polovina stanovnika, pa čak i nešto više, živi upravo u višestambenim zgradama.
Dario KUŠTRO [Glas Slavonije]