Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Radno vrijeme:
◘ ponedjeljak - petak od 07 do 15

Rad sa strankama:
◘ ponedjeljak – petak od 07 do 13
(pravni i računovodstveni sektor)

Važni telefonski brojevi

HEP ODS d.o.o.
Elektroslavonija Osijek
Šetalište k. F. Šepera 1a
Prijava kvara:
(031) 243 243

HEP-TOPLINARSTVO d.o.o.
Cara Hadrijana 3 
Prijava kvara na topl.postrojenjima
(031) 207 222

HEP-PLIN d.o.o.
- Pogon distribucije plina Osijek  
Prijava kvara na plinskim instalacijama
(031) 213 125

VODOVOD OSIJEK
Poljski put 1
Dežurna služba
(031) 330 300

VODOVOD OSIJEK
PJ Kanalizacija
Poljski Put 1
Dežurna služba
(031) 330 100
(ili zamjenski dežurni:
VOD-KAN SERVIS, Dejan Dadić
098/99 56 636)

Dežurstvo - Vodoinstalater 0 - 24
"Kućni majstor" j.d.o.o. za usluge
Vl. Darko Jedinak
Mob. 091/88 29 860


Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
www.fzoeu.hr/
tel: 01/ 5391 800
fax: 01/ 5391 810
e-mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Besplatna info linija za energetsku učinkovitost: 0800 200 170 (radnim danom 9-15h)

Image
Naslovnica
OBAVIJEST SUVLASNICIMA
Poštovani suvlasnici,

Obavještavamo korisnike usluga Zavoda za stanovanje d.o.o. Osijek, F.Krežme 18, da blagajna Zavoda iz tehničkih razloga neće raditi do daljnjeg.

Molimo Vas, da redovito ispunjavate navedene obveze proistekle iz (su) vlasništva, kako bismo mogli na obostrano zadovoljstvo i u potpunosti obavljati svoju djelatnost pažnjom dobrog gospodarstvenika.

Plaćanje računa za doprinos sredstava zajedničke pričuve i otplatu duga i obroka cijene stana moguće je putem svih ustanova za obavljanje platnog prometa.

OVIM PUTEM OBAVJEŠTAVAMO SUVLASNIKE DA SU UPLATE PROVEDENE, TE ĆE CJELOKUPAN OTUĐEN IZNOS BITI NAMIREN OD STRANE UPRAVITELJA (ZAVODA).

O početku rada blagajne, korisnici usluga Zavoda biti će pravodobno izvješteni.
Zahvaljujemo na suradnji i razumijevanju.
 
Zaštićena pročelja: Od prijetećih fasada građane mogu spasiti samo EU fondovi?
Image Obnova pročelja na maloj zaštićenoj zgradi s pet stanova stajala je 130.499 kuna

Komadi pročelja zaštićenih stambenih zgrada u samom središtu Osijeka sve su veća prijetnja građanima. Njihova je obnova skupa, a u starijim gradskim zdanjima mahom i dalje žive osobe u umirovljeničkim kućanstvima čiji se budžeti ne mogu nositi s teretom povećane pričuve.
Iz Udruženja stanara grada Osijeka upozoravaju kako ova situacija nema rješenja sve dok se na gradskoj razini ne pronađu nepovratna sredstava kojima bi se pomoglo vlasnicima stanova da krenu s obnovom.
- Vlasnici su ljudi koji su u tim stanovima proživjeli najbolje godine svoga života i koji ih ne žele napustiti, iako su svjesni da nemaju novca za adekvatno održavanje. Što će dugoročno biti sa zaštićenom zgradom ostavljaju na brigu svojim nasljednicima. Nije ih za kriviti, jer zna se da je od mirovina danas teško i preživjeti, a kamoli ulagati. No, kako su njihove zgrade ipak, s jedne strane, kulturno dobro, Grad Osijek bi se trebao na neki način angažirati oko obnove takvih zgrada. Trebalo bi pogledati može li se možda obnova sufinancirati iz odgovarajućih fondova Europske unije, kaže Vladimir Stanić, predsjednik Udruženja. Koliko košta obnova pročelja zaštićenih zgrada doznajemo u Zavodu za stanovanje koji, unatoč svemu, ipak na godišnjoj razini zaprimi pokoji zahtjev za financiranje obnove zaštićenih pročelja iz pričuve.
- Jedna od prvih stambenih zgrada čije je zaštićeno pročelje obnovljeno je ona u Zagrebačkoj ulici na kućnom broju 4. Riječ je o zgradi površine 331 četvornih metara koja ima pet stambenih jedinica. Njeni su stanari za obnovu pročelja investirali 130.499,69 kuna. Obnova je uključila izmjenu fasade na sve četiri strane zgrade, s obzirom na to da je riječ o samostojećem objektu - kaže Krešo Čačija iz Zavoda za stanovanje Osijek.

KOMPLICIRANA PROCEDURA
Vlasnici u zaštićenim zgradama koji bi možda i našli novca da obnovu pročelja plaćaju iz pričuve, od ovog poteza nerijetko odustaju zbog komplicirane procedure koju moraju proći prije nego radovi uopće započnu. Kao i zbog činjenice da ne mogu sami odlučivati o izolacijskom materijalu za koji daju novac.
“Konzervatori određuju sve - od boje zgrade i izgleda štukatura do materijala koje izvođač radova smije koristiti. Tu valja napomenuti kako se uvijek ističe zabrana korištenja stiropora kao izolacijskog materijala koji je među građanima inače jako popularan”, kažu iz Zavoda za stanovanje.

Jedinstven kreditni model
Kreditni model Zavod za stanovanje dostupan Osječanima za obnovu stambenih zgrada jedinstven je u Hrvatskoj. Kredit se može podignuti s otplatom do deset godina, bez jamaca, hipoteke i police životnog osiguranja, te sa subvencioniranom kamatnom stopom od tri posto i razlikom do punog iznosa kamate od 0,15 posto koju plaćaju suvlasnici zgrade. Kroz osam godina otkako je dostupan, građani su za obnovu zgrada iskoristili 50 milijuna kuna. Velik dio tog novca utrošen je na uređenje približno 140 pročelja, od kojih se procjenjuju da manje od deset posto otpada na zaštićene zgrade.

Ivana SOLAR [Glas Slavonije]

 
Novi radovi
Dolaskom proljeća nastavljeni su radovi. Trenutno se izvode radovi na nekoliko lokacija u gradu, a obnavljaju se fasade i krovovi.
 
Građevinski radovi
Dolaskom jeseni završeni su radovi koji su se izvodili na nekoliko lokacija u gradu, a obnavljane se fasade, krovovi, stubišne stolarije i dizala.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 46 - 50 od 76